måndag 22 juni 2009

Golftider

Igår var vi ute och spelad 18 hål igen. Att det kan vara så himla roligt att slå bort en liten boll och sen leta på den bara för att slå bort den igen.


Det gick väl sådär med spelet igår. De första 9 gick bra men sen brakade det. Kom igen lite på slutet iaf för den som vill veta. Höfterna håller till hål 14 och sen går det på ren vilja in i mål. Den gravida kossan stapplar värre än en enbent kamel efter 4,5 tim golf. Men det är det värt.

Eftersom min stora dotter inte lyckats skaffa sig ett sommarjobb så får hon jobba lite hemma och här kommer bildbeviset.


Hon är inte den billigaste sommarjobbaren kan jag tycka. 200.- per klippning av våran lilla tomt är hutlöst. Igår fick hon även ta gräsmattan vid parkeringen iaf.

lördag 20 juni 2009

Midsommarafton

Igår var det midsommarafton. Vi var till Torsång till Pontus kompisar Jocke och Fia. Det var trevligt och vi var många men de har ett stort hus så vi fick plats trots att vi fick äta sill inomhus. Det var flera barn där i Nellies ålder också så det var mycket trevligt.


När det blev dags att gå ner och kolla på båtarna åkte vi hem. Fanny var hemma och vi ville hem till henne och grilla lite. Pontus har även blivit förkyld så han är inte så överdrivet pigg just nu.


Av alla helger så är nog midsommar den jag gillar minst. Tycker att den kretsar för mycket runt vädret och alkoholen. Ledig är man ju också på sommaren som lärare så man få ju inga extra lediga dagar. Nej... då gillar jag julen och påsken mycket bättre.


På kvällen hade Smilla myst ner sig i Nellies dockvagn och trodde att hon skulle få sova där i lugn och ro. Det kunde hon glömma.



tisdag 16 juni 2009

Stor dag

Nu har vi varit iväg på en liten minisemester. Vi tog farmor med oss och åkte till Furuvik och bodde i stuga en natt. När vi kom dit så regnade det såklart så det blev IKEA i några timmar. Hittade inget speciellt mer än lite glas, några stolsdynor, nya uppläggningsfat och lite annat nyttigt.

Stugan vi bodde i var inte den största men tur att vi hade två. Farmor och Pontus fick sova i en egen eftersom mor och son Norrström snarkar. Nu blev det inte så där jättemycket sömn iaf eftersom personalen hade fest i stugan bakom...

Packning för flera veckor...

När vi vaknade var det strålande sol och en perfekt dag för Furuviksparken. Vi kollade på apor och spindlar, klappade getter och sen fick Nellie syn på Ponnyridningen. Där blev vi kvar en stund. Hon är alldeles galen i hästar. Attans om man ska behöva tillbringa vintrarna i ett iskallt ridhus. Tre vändor på hästryggen blev det innan vi var klara.





Spana in mästerfotografen farmor i bakgrunden...

Nellie ville såklart mata kamelerna oxå. Kamelen lyckades få hela Nellies hand i munnen. Hon är inte rädd för någonting vårat vilddjur.

Gillar verkligen Furuviksparken. Har nog varit där varenda sommar sen jag föddes tror jag. Den är precis lagom stor och det är fint och mysigt. Blir nog en vända till i sommar hoppas jag.

Håll tummarna för fint väder i morgon nu.

Ha en glad midsommar!

torsdag 11 juni 2009

Sista dagen

Idag var det sista dagen med eleverna. Vi packade teckningar och böcker, käkade glass och spelade spel och pingis. Det känns mycket sorgligt att behöva lämna dem och inte få vara med när de går i sexan.
Blir nog en och annan tår i morgon på skolavslutningen.
Tyvärr får man inte vara med på Fannys skolavslutningar längre men nästa år är det dags för studenten. Då blir det iaf stor fest med släkt och vänner.
När Fanny var mindre brukade vi alltid fira henne ute på gården där vi bodde då med pannkakstårta och saft.
Gud vad längesen men ändå alldeles nyss...

måndag 8 juni 2009

Golfproffs

Det känns skönt att äntligen veta vad jag ska göra sen när jag blir arbetslös.

Efter att jag och Britt spelat Volvo Masters tävling i golf i söndags och nästan vann så kom jag på det. Jag ska ju bli golfproffs. Bara åka runt och vinna massa tävlingar som ger äckligt med pengar.

Nu vann vi ju inte den här tävlingen men vi hade iaf 37 poäng och vinnaren hade 38. Det som är synd är att vi trots dessa toppenpoäng bara kom fyra... men vi vann en snygg Orrefors skål iaf.

Passar ganska bra på hyllan i vardagsrummet va?

Pontus spelade samma tävling förra året men jag ser inga fler skålar på hyllan... Gör ni?

I botten på denna oootroligt snygga och värdefulla skål finns beviset på att jag var himla nära att vinna allt ihop. Skulle ha satt den där putten bara...

Tur ändå kanske att vi inte vann eftersom vinsten var att spela regionstävling i Sala och så småningom kanske få spela i Spanien. Snyggt att komma höggravid och tro att man ska vinna någonting annat än en bebis.

Ha en härlig vecka/

Golfproffset


torsdag 4 juni 2009

Ruskväder



Vad hände med vädret???


Vi som ska vara ute med eleverna i morgon. Typiskt. Vi ska iväg till Väderbacken i Smedjebacken och kika på en massa djur och fika. Nåja det är bara att dra på sig regnkläderna.




Fatta att nu är det bara 5 arbetsdagar kvar med eleverna... Jag kommer böla som ett barn på skolavslutningen. Fasar verkligen.


Det är såå himla tråkigt att man är varslad. Har ju ändå varit anställd i 4 år så man känner ju alla barnen. Vädret passar verkligen mitt humör idag.


Får se till att åka och hälsa på dem i höst iaf.




Ha det bra i regnet.