måndag 26 april 2010

Grus i munnen

Nu börjar det äntligen blomma i trädgården....




...till och med rosorna har slagit ut.

Fideli har haft premiär i sandlådan men eftersom jag råkade glömma bort att hon inte sitter själv hur länge som helst så vickade hon såklart. Tyvärr vickade hon framåt och hamnade med ansiktet i sanden. Pluttan fick sand i munnen och var inte helt nöjd.



Så än nu får hon sitta på behörigt avstånd från sandlådan och för säkerhets skull är hon även vadderad...

onsdag 21 april 2010

Sötingar

Kolla in vilka sötingar...



Fanny och hennes mysige kille Anton är ju bara hur söta som helst och de passar så himla bra ihop. De bara måste peta på varandra hela tiden och de pussas så ofta att man kan tro att de fastnat i piercingarna.




Fideli har börjat bli lite blyg för andra än oss i familjen nu. Idag var vi till Bvc för Fideli skulle få 6 månaders sprutor och så fort hon såg sköterskan så storgrät hon. Inte blev det bättre av att hon fick två sprutor av henne.


Hon blev även blyg för mormor idag men efter lite fjäsk så gick det bättre. Men hon tittade misstänksamt på henne ett bra tag.



Tyvärr blev skruttan lite hängig och gnällig av sprutan men jag hoppas det går över till i morgon.

söndag 18 april 2010

Gung, gung gunga...


Nu är det äntligen vår och tjejorna har gungat idag. Fideli tyckte det var superkul och hon tjöt av skratt även om det inte syns på bilden. Nellie tillät att Fideli övertog "hennes" gröna gunga efter lite övertalning.
Själv har jag pysslat lite i trädgården. Rensat i rabatterna och krattat lite lätt. Fick även för mig att jag är elitträdgårdsmästare och började beskära äppelträdet. Har egentligen inte en aning om hur man gör men eftersom trädet inte burit frukt på två år så kan det ju inte bli sämre.
Pontus tycker vi ska såga ner det helt men det kan han glömma.Fick han som han ville skulle vi bara ha gräsmatta och inget mer i trädgården.
Håll tummarna för att det blommar i år och att äpplena räcker till en paj iaf...

söndag 11 april 2010

Skit under naglarna

Idag har jag skit under naglarna för jag kunde inte hålla mig från att börja rensa rent i rabatterna. Det är ju strålande väder och vi har varit ute hela dagen så lite trädgårdsarbete såg jag till att hinna med.


Är inte den som kan så mycket om trädgården och orkar inte läsa på så det som överlever är jag himla nöjd med. Ska bli spännande att få se vad som kommer tillbaka i min örtplantering. Har ingen aning om vad som är flerårigt...




Kolla in vem som har lärt sig att sitta. Tyvärr har hon inte lärt sig att ta emot sig när hon rasar så vi vadderar hennes omgivning allt vi kan nu. Men hon är iaf stadig en bra stund. Det är tur att hon har lite mage att luta sig emot.

måndag 5 april 2010

Premiär!

Idag hade vi grillpremiär här i skräddis och på grillen låg kyckling, hallomi och några korvar. Mums!

Nellie var självklart med och skulle hjälpa till även om det var roligare att leka med sakerna som varit översnöade i flera månader.
Det största som har hänt här är iof inte grillningen utan det lilla lilla risgryn som jag kände i munnen på Fideli i morse. Hon har fått sin första tand. Dags att sluta amma snart kanske...

Vi har fått låna en gåstol av grannarna (ja ja.. jag vet att det hämmar utvecklingen) och Fideli tycker det är jätteroligt att komma upp och se lite. Nellie tycker oxå det är roligt och skjutsar runt henne i hela huset till Fidelis stora glädje.

Eftersom Nellie älskar prinsessor och klänningar så är Törnrosaklänningen som hon fått av farmor och farfar otroligt populär. Den åker på och av flera gånger om dagen och attans om man ropar på Nellie när hon faktiskt heter Törnrosa. Det gäller att man hänger med i svängarna.


torsdag 1 april 2010

Glad Påsk

Jag älskar verkligen påsken.
Det är ljusare ute, påskpynt är helt underbart och påskmaten är mycket enklare än julmaten.

Mamma var här idag och hade med sig dessa fina tulpaner. Passade bra tillsammans med gula pippin.
Eftersom Nellie går på dagis så berikas vårt hem av mycket fint som den här härliga kycklingen till exempel. Den som är observant kan se att hon även fått till ett par ögonbryn på pippin.

På dagis hade de påskfest och Nellie skulle vara påskkärring. Hon var lite tveksam först till sminket eftersom jag råkade vässa kajalpennan lite för vass men det gick bättre när jag trubbat till den lite. Klantmorsan!

Så söt påskkärring.


En bild på vår minsta solstråle också...
Nu ska vi njuta av påsken och alla trevliga middagar och hoppas på solsken och värme.