måndag 26 oktober 2009

Nu är hon här!

Äntligen är Fideli här. Hon kom 18/10 (dagen efter Fannys födelsedag) , var 50 cm lång och vägde 3900g.

Hela förlossningen gick jättebra. Värkarna började ordentligt vid 12 och vi satt hemma o andades till 17.30. När vi kom in tog jag lustgas som funkade superbra för mig. 19.48 satte krystvärkarna igång och efter tre stycken var hon ute. 19.52 är hon född så det gick snabbt.

När vi skulle åka hem från BB sa de att hon hade höga värden för Gulsot så vi skulle få lov att stanna kvar. Den kvällen tog de ett blodprov till och då hade det stigit jättefort och vi blev nerflyttade till 33:an. Där skulle hon ligga själv i en säng med tre lampor och några konstiga fantomenglasögon på sig. Då bröt jag ihop och grät massor så det slutade med att hon fick ligga på min mage o sola istället. Kunde inte lämna henne där själv.

Dagen efter (sov inte en blund) hade jag lugnat ner mig en del och kunde låta henne ligga under lamporna själv. Sen blev vi kvar två nätter till och det var de värsta dygn i mitt liv. Eftersom det är besöksförbud så hade jag inte träffat Nellie på 5 dagar så det var ju också jättejobbigt.

På fredag kväll fick vi permission och var hemma under natten så Fanny och Nellie äntligen fick träffa Fideli men kl 8.00 dagen efter var vi på sjukhuset igen för blodprov. Som tur var hade det inte stigit så mycket så vi fick åka hem men var tillbaka söndag morgon för nytt test och då hade värderna äntligen stannat. Hoppas nu att testerna i morgon ska vara de sista så vi slipper åka till Falun fler gånger.

Nu vill vi bara njuta och slippa vara orolig och försöka komma in i vardagsrutiner igen.

Nellie blev jätteglad över sin lillasyster och vill gärna klappa på henne och hålla i henne hela tiden. Hon är så otroligt stolt och beskyddande.

Nu håller vi tummarna för lite lugn och ro ett tag... =)

torsdag 15 oktober 2009

Mumsiga köttbullar... eller...?

Eftersom jag är föräldraledig för tillfället och bebisen inte har tittat ut än så finns ju lite tid till köksstök. Så igår rullade vi köttbullar som blev supergoda. Det tyckte tyvärr inte Nellie för hon åt bara potatis och sås... Nåja...



Börjar känna mig ganska svullen (se bild) just nu och längtar verkligen tills bebisen är här så jag kan börja röra mig igen. Är fruktansvärt otymplig och rastlös just nu.


Var ner på systemet idag för att handla lite till Pontus och den högravida, 37-åriga, trebarnsmorsan fick visa leg... Hehe... är antagligen så himla svullen så varenda rynka har rätat ut sig.

söndag 11 oktober 2009

Kusinerna

Igår var vi barnvakt till Nellies söta kusin Alma som är ett år yngre än henne.
De hade verkligen roligt ihop och lekte jättemycket.
Bra träning för oss inför tvåbarnschocken.
Efter att vi varit ute i lekparken några timmar var vi trötta och softade i soffan en stund. Då kröp kusinerna ihop och myste lite, de var så himla gulliga eller hur.

Sen att de slogs 10 minuter senare om en leksak är inget jag nämner...

onsdag 7 oktober 2009

IKEA

De höggravidas resa till Mecka är självklart IKEA och igår var det våran tur.



Vi behövde några bord och hyllor till Nellies nya rum och ett skötbord att ha på övervåningen. Såklart blev det några saker till som t. ex en lampa, en matta och det man aldrig kan låta bli... ljus.


På kvällen var vi rätt slut (iaf jag) men ändå såg det ut så här senare... Nu boas det allt vad vi orkar här i Skräddarbacken.





Måste bara visa frissan på skruttan också.


Nellie fick håret klippt av Anna-Lena idag och självklart ville hon ha blå slingor också. Hon var så duktig och satt still hela tiden.







måndag 5 oktober 2009

18-års fest

I helgen har vi haft kalas för Fanny för hon fyller strax 18 år. Hon fyller 17 oktober men vi tog kalaset redan nu för säkerhets skull. Det bjöds på smörgåstårta och en helt underbar kladdkaka som Fanny bakat. Hon är verkligen en mästare på kladdkaka. Mums!
Efter maten och fikat så försvann födelsedagsbarnet och det var här jag hittade henne... i hennes rum med TV-dosan i handen. Man skulle ju kunna tro att Nellie skulle ha stökigare i sitt rum men inte då... o ändå har Fanny nystädat...!?




Försökte få till en bra bild på Nellie oxå i fina småfolksklänningen med hästar men det är inte många sekunder hon är still så det blev inte bättre än så här:




Lite dans med farmor

och så en bild på Piff och Puff... nej flåt... farfar och morfar menar jag.


Farfar och morfar är gamla polare sen ungdomen så det är alltid himla roligt när vi träffas allihopa. Det blir många trötta skämt och hjärtliga girlingar.

Nu ska jag njuta av min första dag som föräldraledig.

lördag 3 oktober 2009

Sista dagen

Igår gjorde jag min sista dag på jobbet innan föräldraledigheten. Det känns både skönt och tråkigt att gå hem. Skönt för att jag nu ska vila i två veckor men tråkigt då jag trivs så himla bra med barnen och kollegorna. Jag får väl åka och hälsa på emellanåt.
Fideli beräknas komma den 21 okt och eftersom jag fått bägge mina tjejer på beräknad förlossningsdag så räknar jag med att få på dagen D den här gången oxå =).
Så idag är det bara 18 dagar kvar...